Een ongeluk zit in klein hoekje
Heeft u bijvoorbeeld een verkeersongeval gehad, bel Amsterdamse Meesters dan
Als u wordt aangereden op de fiets of lopend dan kan dat als snel vervelende lichamelijke en financiële gevolgen voor u hebben. Ook al is er volgens u niet veel aan de hand en is alleen uw knie beurs of uw arm geschaafd en is uw kleding kapot, dan kunt u toch recht hebben op schadevergoeding als de andere partij aansprakelijk is voor het ongeval.
Gelukkig heeft Amsterdamse Meesters in Nederland geen Amerikaanse toestanden met absurd hoge schadevergoedingen, maar een kleine aanrijding met de fiets waarbij u zich heeft bezeerd en kleding of fiets stuk is, kan tussen de € 800,– en € 1.800,–aan schadevergoeding opleveren.
Maar hoe pakt u dat aan? En waar heeft u recht op?
Voor iemand die letsel oploopt door bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, is het claimen van letselschade natuurlijk niet het eerste waar men aan denkt. Toch is het belangrijk dat u direct actie onderneemt en contact opneemt.
Letselschade bestaat uit materiële en immateriële schade. Amsterdamse Meesters kan letselschade voor uw claimen
Materiële schade claimen
Als de andere partij aansprakelijk is voor zichtbare schade die ook echt in geld is uit te drukken, dan kan Amsterdamse Meesters deze materiële schade voor u claimen. Materiële schade is bijvoorbeeld:
Smartengeld (immateriële schade) claimen
Behalve dat u materiële schade kunt claimen, kunt u ook smartengeld claimen voor de immateriële schade die u lijdt en nog te lijden heeft in de toekomst omdat u lichamelijk of geestelijk letsel heeft opgelopen. Het smartengeld maakt dus onderdeel uit van de totale schadeclaim na uw ongeval. Dit soort schade is natuurlijk niet nooit met geld te compenseren, maar een smartengeldvergoeding kan de pijn wel iets verlichten. Immateriële schade kan bijvoorbeeld bestaan uit:
Hoe hoog is mijn letselschadevergoeding?
Het berekenen van een letselschadevergoeding is ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. De hoogte van schadevergoeding wordt namelijk gebaseerd op de persoonlijke situatie van het slachtoffer. Ook zullen de ernst van het letsel, lichamelijke beperkingen als gevolg van het letsel, leeftijd en de duur van het herstel allemaal meewegen in de berekening van hoogte van de letselschade.